• Eindelijk is het Ducks H1 gelukt om de eerste overwinning van het seizoen te boeken. Nadat de nederlagen zich bleven opstapelen, was het op eigen veld tegen laagvlieger Neptunus wel raak: 12-2.
  Op een zonnige Moederdag was het gevoel bij de heren van Ducks de hele wedstrijd goed, alhoewel het even duurde voordat ze echt loskwamen van de tegenstanders uit Rotterdam.
  Erwin Schouten werd een basisplaats op de heuvel toevertrouwd bij Ducks en hij wist vier innings lang hard slagcontact te beperken. De twee punten die hij moest toelaten kwamen door tactische foutjes, waarvan één al in de eerste inning.
  Sam van Dijck sloeg in de gelijkmakende slagbeurt de bal over de hekken met een loper de honken en sindsdien stonden de Boxtelaren de leiding niet meer af.
  In de derde inning brachten Wijnand Schriemer, Youri van Dulken en Thor van den Dool drie punten binnen, die vervangend werper Yannick Brechenmacher een buffer gaven om mee te werken.
  Brechenmacher wierp het restant van de wedstrijd uitstekend en ook in het veld werden er geen fouten meer gemaakt.
  Waar Ducks eerder dit seizoen vaak stilviel aan slag, braken de Boxtelaren daar nu doorheen: in de zesde inning kwam er een puntje bij en in de zevende inning ook nog twee.
  Vervolgens torpedeerde Jan van der Wielen met de honken vol de bal het veld uit, een zogenaamde grand slam homerun, waardoor Ducks tien punten voor kwam te staan en de wedstrijd reglementair vervroegd werd beëindigd.
  Uitslag: 12-2, beste slagman was Sjors Gevers met 4 uit 5 (.800)